Anýzový chleba domácí z piva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 625 kcal
- Sacharidy 127 g
- Tuky 3 g
- Sodík 431 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 247.2 mg
- Vláknina 939.7 mg
- Vitamín A 939.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.2 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.
-
2
Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.