Anýzový chleba domácí z piva

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 50 g Droždí
  • 500 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Cukr krupice
  • 1 kávová lžička Kmín drcený
  • 2 kávová lžička Anýz celý
  • 1 kg Mouka pšeničná hladká
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 625 kcal
  • Sacharidy 127 g
  • Tuky 3 g
  • Sodík 431 mg
  • Bílkoviny 21 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 247.2 mg
  • Vláknina 939.7 mg
  • Vitamín A 939.7 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.2 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do prosáté mouky uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, vlijeme dvě lžíce vlažného piva, přisypeme cukr, lehce v důlku promícháme a necháme vzejít kvásek. Poté vlijeme zbytek piva, přisypeme anýz, sůl, kmín a vypracujeme hladké těsto, které necháme v míse pod utěrkou asi 1,5 hodiny kynout.

  • 2

    Z vykynutého těsta utvoříme dva bochníky, vložíme je na plech vyložený pečicím papírem, necháme ještě asi deset minut kynout a poté pečeme v předehřáté troubě zhruba hodinu.

Komentáře k receptu