Medový špenát

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 350 g Shiitake houby
  • 350 g Špenát listový čerstvý
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 2 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Olej arašídový (podzemnicový)
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 2 polévková lžíce Med včelí
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 142 kcal
  • Sacharidy 20 g
  • Tuky 6 g
  • Sodík 81 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 20 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 819.2 mg
  • Vláknina 9306 mg
  • Vitamín A 9306 mg
  • Vitamín B6 0.5 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.8 mg
  • Vitamín E 2.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Pokrájíme jarní cibulky. Ve woku rozehřejeme olej, přidáme čínské houby a smažíme, dokud nezměknou. Přimícháme rozetřený česnek. Do woku přidáme špenátové listy a smažíme za neustálého míchání 3 minuty.

  • 2

    Smícháme v misce med a sherry, dokud se nespojí. Směsí pokropíme špenát, prohřejeme a mícháme, aby se špenátové listy ve směsi obalily.

  • 3

    Hotový špenát rozdělíme na talíře, posypeme nasekanou jarní cibulkou a ihned podáváme.

Komentáře k receptu