Pizza se žampiony a čedarem
Suroviny
- 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
- 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
- 700 g Žampiony čerstvé
- 130 g Sýr Čedar
- 120 ml Kečup
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 kávová lžička Oregano sušené
- 2 ks Cibule červená
- 10 dkg Anglická slanina
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 4 polévková lžíce Mléko polotučné
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 470 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 25 g
- Sodík 965 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 36.2 mg
- Draslík 866.5 mg
- Vláknina 9558.3 mg
- Vitamín A 9558.3 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 14.9 mg
- Vitamín E 1.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve větší míse smcháme tvaroh, mléko, olivový olej a sůl. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Plech vymastíme a těsto na něj rozprostřeme. Olivový olej smícháme s kečupem a směsí potřeme těsto na pizzu.
-
2
Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu klademe na pizzu, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a navrch rozložíme plátky anglické slaniny a čedaru.
-
3
Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu pečeme 30 minut. Poté ihned podáváme.