Pizza se žampiony a čedarem

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 100 g Tvaroh měkký - nízkotučný
  • 200 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
  • 700 g Žampiony čerstvé
  • 130 g Sýr Čedar
  • 120 ml Kečup
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 1 kávová lžička Oregano sušené
  • 2 ks Cibule červená
  • 10 dkg Anglická slanina
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 4 polévková lžíce Mléko polotučné
  • 4 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Kypřicí prášek do pečiva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 470 kcal
  • Sacharidy 45 g
  • Tuky 25 g
  • Sodík 965 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 21 g
  • Cholesterol 36.2 mg
  • Draslík 866.5 mg
  • Vláknina 9558.3 mg
  • Vitamín A 9558.3 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.9 mg
  • Vitamín E 1.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Ve větší míse smcháme tvaroh, mléko, olivový olej a sůl. Přidáme prosátou mouku, prášek do pečiva a vypracujeme těsto. Plech vymastíme a těsto na něj rozprostřeme. Olivový olej smícháme s kečupem a směsí potřeme těsto na pizzu.

  • 2

    Rajčata omyjeme, nakrájíme na kostičky, žampiony očistíme a nakrájíme na plátky, cibuli oloupeme a nakrájíme na proužky. Takto připravenou zeleninu klademe na pizzu, osolíme, opepříme, posypeme oreganem a navrch rozložíme plátky anglické slaniny a čedaru.

  • 3

    Troubu předehřejeme na 200°C a pizzu pečeme 30 minut. Poté ihned podáváme.

Komentáře k receptu