Valašská roštěnka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 879 kcal
- Sacharidy 45 g
- Tuky 49 g
- Sodík 388 mg
- Bílkoviny 66 g
- Uhlovodany 44 g
- Cholesterol 206.1 mg
- Draslík 745.3 mg
- Vláknina 3097.5 mg
- Vitamín A 3097.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.8 mg
- Vitamín E 4.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté a osušené maso nakrájíme na plátky 2 cm silné. Česnek oloupeme a rozetřeme. Roštěnky naklepeme, potřeme rozetřeným česnekem a okraje na několika místech nařízneme. Očištěnou šalotku pokrájíme na tenké kroužky, slaninu na proužky. Klobásu pokrájíme na kolečka. Křen očistíme, omyjeme a nastrouháme do misky. Omyté jablko oloupeme, jemně nastrouháme a smícháme ho s křenem. Misku zakryjeme.
-
2
V pánvi si rozpálíme olej a roštěnky osmažíme z každé strany asi 2-3 minuty dozlatova. Poté je vyjmeme z pánve, dáme na teplý talíř a osolíme je a opepříme podle chuti.
-
3
Ve výpeku orestujeme cibuli se slaninou, pak přidáme pokrájenou klobásu, promícháme, přilijeme 1 dl piva a krátce, asi 1-2 minuty povaříme.
-
4
Roštěnky dáme na teplé talíře, polijeme výpekem s cibulí a slaninou, na každou porci dáme lžíci křenu s jablkem a podáváme.