Kuřecí česnekové plátky se sýrem
Suroviny
- 400 g Kuřecí prsa
- 100 g Šunka dušená
- 100 g Anglická slanina
- 2 g Sůl
- 100 g Žampiony čerstvé
- 100 g Camembert
- 100 g Máslo čerstvé
- 100 ml Víno bílé
- 1 kávová lžička Mouka pšeničná hladká
- 1 špetka Pepř bílý
- 1 špetka Směs koření na kuře
- 8 stroužek Česnek
- 2 dl Voda pitná
- 1 dl Vývar drůbeží
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 655 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 50 g
- Sodík 603 mg
- Bílkoviny 35 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 123.5 mg
- Draslík 564.4 mg
- Vláknina 1085.4 mg
- Vitamín A 1085.4 mg
- Vitamín B6 1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 4.9 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 28.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso omyjeme, osušíme, nakrájíme na plátky. Potom osolíme, přidáme grilovací koření na kuře a nakonec plátky potřeme rozdrceným česnekem - na každý plátek asi dva stroužky.
-
2
Maso vložíme do nádoby, polijeme 2 lžícemi oleje a necháme uležet.
-
3
V pánvi rozehřejeme zbylý olej a máslo. Na rozehřátý tuk vložíme maso, nejprve smažíme česnekovou stranu, ale tak, aby se česnek nespálil.
-
4
Potom maso obrátíme a ještě chvíli smažíme.
-
5
K masu přidáme nakrájené žampiony a ještě osmahneme.
-
6
Tuto směs vyndáme ven z pánve.
-
7
Jako další v pánvi osmahneme plátky slaniny a dáme na osmažené maso.
-
8
Do pánve vsypeme mouku, kterou orestujeme, podlijeme vodou nebo vývarem a krátce povaříme.
-
9
Do této omáčky přidáme zpět maso se žampiony, na maso položíme šunku a plátek camembertu.
-
10
Šťávu dochutíme solí, pepřem, můžeme přidat bílé víno. Vše hřejeme tak dlouho, dokud se sýr na masu neroztaví.