Zapékaná zelenina

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 70 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 75 g Karotka
  • 50 g Fazolové lusky zelené
  • 50 g Kukuřice cukrová
  • 0.5 kávová lžička Majoránka
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 1 kávová lžička Sůl
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Rajčata
  • 2 stroužek Česnek
  • 2 dl Mléko polotučné
  • 2 polévková lžíce Hořčice
  • 2 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 236 kcal
  • Sacharidy 31 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 302 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 123.8 mg
  • Draslík 308.6 mg
  • Vláknina 4585.8 mg
  • Vitamín A 4585.8 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.3 mg
  • Vitamín E 1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.

  • 2

    Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.

  • 3

    Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.

  • 4

    Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.

  • 5

    Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.

  • 6

    Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.

  • 7

    Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.

Komentáře k receptu