Zapékaná zelenina
Suroviny
- 100 g Mouka pšeničná hladká
- 75 g Karotka
- 50 g Fazolové lusky zelené
- 50 g Kukuřice cukrová
- 0.5 kávová lžička Majoránka
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 ks Cibule
- 2 ks Rajčata
- 2 stroužek Česnek
- 2 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Hořčice
- 2 polévková lžíce Olej rostlinný
- 0.18 polévková lžíce Máslo čerstvé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 236 kcal
- Sacharidy 31 g
- Tuky 9 g
- Sodík 302 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 123.8 mg
- Draslík 308.6 mg
- Vláknina 4585.8 mg
- Vitamín A 4585.8 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.3 mg
- Vitamín E 1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy nasypeme mouku se špetkou soli, přidáme mléko a vejce a vypracujeme těsto. Vetřeme hořčici a necháme odležet.
-
2
Do žáruvzdorné nádoby nalijeme olej a necháme rozpálit v předehřáté troubě cca 10 minut při teplotě 200 stupňů.
-
3
Ve woku rozehřejeme máslo a osmahneme na něm pokrájenou cibuli a rozetřený česnek.
-
4
Karotku a fazolky povaříme v hrnci s vroucí vodou cca 7 minut, poté necháme okapat.
-
5
Do woku přidáme kukuřici, hořčici, rajčata, majoránku a oregano. Přidáme karotky a fazolky.
-
6
Zapékací nádobu vyndáme z mísy a nalijeme do ní těsto. Doprostřed dáme zeleninu a pečeme 35 minut, dokud těsto neztuhne.
-
7
Zapékanou zeleninu poté vyndáme a ihned podáváme.