Kuřecí maso s parmazánem
Suroviny
- 600 g Kuřecí prsa
- 5 g Sůl
- 200 ml Voda pitná
- 2 ks Vejce slepičí
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Tymián sušený
- 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
- 7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
- 7 polévková lžíce Sýr Parmezán
- 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 364 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 13 g
- Sodík 1038 mg
- Bílkoviny 44 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 233 mg
- Draslík 614.4 mg
- Vláknina 58.3 mg
- Vitamín A 58.3 mg
- Vitamín B6 1.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.8 mg
- Vitamín E 0.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso osušíme, osolíme a nakrájíme na malé medailonky.
-
2
Rozmícháme si těstíčko, do kterého patří voda, 2 vejce, hladká mouka, 4 lžíce solamylu, parmazán, tymián, sůl dle chuti.
-
3
Kuřecí medailonky v tomto těstíčku obalíme a na oleji osmažíme.
-
4
Usmažené medailonky zbavíme přebytečné mastnoty ubrouskem.