Kuřecí maso s parmazánem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 600 g Kuřecí prsa
  • 5 g Sůl
  • 200 ml Voda pitná
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 špetka Pepř černý mletý
  • 1 špetka Tymián sušený
  • 4 polévková lžíce Solamyl - bramborový škrob
  • 7 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká
  • 7 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • 0.55 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 364 kcal
  • Sacharidy 16 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 1038 mg
  • Bílkoviny 44 g
  • Uhlovodany 1 g
  • Cholesterol 233 mg
  • Draslík 614.4 mg
  • Vláknina 58.3 mg
  • Vitamín A 58.3 mg
  • Vitamín B6 1.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Kuřecí maso opláchneme a necháme okapat. Potom maso osušíme, osolíme a nakrájíme na malé medailonky.

  • 2

    Rozmícháme si těstíčko, do kterého patří voda, 2 vejce, hladká mouka, 4 lžíce solamylu, parmazán, tymián, sůl dle chuti.

  • 3

    Kuřecí medailonky v tomto těstíčku obalíme a na oleji osmažíme.

  • 4

    Usmažené medailonky zbavíme přebytečné mastnoty ubrouskem.

Komentáře k receptu