Moravské klobásky v županu
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1028 kcal
- Sacharidy 103 g
- Tuky 50 g
- Sodík 491 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 100 g
- Cholesterol 67.6 mg
- Draslík 409.6 mg
- Vláknina 18435 mg
- Vitamín A 18435 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 391.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do mísy dáme polohrubou mouku, uděláme do ní větší důlek, do něj rozdrobíme droždí, přilijeme 2.5 dl vlažného mléka, přidáme lžičku cukru a necháme vzejít kvásek. Když vzejde, přidáme k mouce sůl, vejce a těsto nejdříve promícháme a pak ho důkladně zpracujeme. Hněteme ho tak dlouho, až se nebude lepit na prsty. Na pomoučeném vále vyválíme bochníček, zakryjeme ho čistou utěrkou a necháme kynout další hodinu.
-
2
Pak z těsta vyválíme plát silný 1 cm a nakrájíme ho na obdélníky, abychom do nich mohli zabalit klobásy.
-
3
Do těsta zabalíme jednotlivé moravské klobásy. Utvoříme válečky, které poklademe na plech vyložený pečícím papírem. Potřeme je rozšlehaným vajíčkem, posypeme kmínem a dáme do předem vyhřáté trouby. Pečeme dozlatova při 200 °C přibližně 10-15 minut.
-
4
Klobásy podáváme horké.