Se škeblemi vermicelli

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 35 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 400 g Těstoviny Vermicelli
  • 400 g Mušle v nálevu
  • 0.5 kávová lžička Oregano sušené
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 2 ks Cibule
  • 1 špetka Muškátový oříšek
  • 2 stroužek Česnek
  • 1.25 dl Víno bílé
  • 2 polévková lžíce Olej olivový
  • 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 4 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 811 kcal
  • Sacharidy 129 g
  • Tuky 19 g
  • Sodík 1332 mg
  • Bílkoviny 27 g
  • Uhlovodany 129 g
  • Cholesterol 72.1 mg
  • Draslík 596.5 mg
  • Vláknina 13451 mg
  • Vitamín A 13451 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 11.9 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.

  • 2

    V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.

  • 3

    Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.

Komentáře k receptu