Se škeblemi vermicelli
Suroviny
- 400 g Těstoviny Vermicelli
- 400 g Mušle v nálevu
- 0.5 kávová lžička Oregano sušené
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 ks Cibule
- 1 špetka Muškátový oříšek
- 2 stroužek Česnek
- 1.25 dl Víno bílé
- 2 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 4 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Sýr Parmezán
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 811 kcal
- Sacharidy 129 g
- Tuky 19 g
- Sodík 1332 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 129 g
- Cholesterol 72.1 mg
- Draslík 596.5 mg
- Vláknina 13451 mg
- Vitamín A 13451 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 11.6 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V hrnci přivedeme osolenou vodu k varu, přidáme těstoviny a polovinu olivového oleje a 10 minut vaříme. Poté scedíme, vrátíme do hrnce a přidáme máslo. Zakryjeme hrnec poklicí, zatřeseme jím a udržujeme v teple.
-
2
V kastrolu rozehřejeme zbytek oleje, přidáme pokrájenou cibuli a smažíme, přidáme česnek a osmahneme ho minutu. Přelijeme polovinu nálevu ze škeblí s vínem do kastrolu, zamícháme a přivedeme k varu. Vaříme 3 minuty. Do kastrolu přidáme petrželku, oregano, sůl, škeble a muškátový oříšek. Vaříme, dokud se omáčka neprohřeje.
-
3
Těstoviny dáme na ohřátou mísu, přelijeme omáčkou, posypeme parmezánem a podáváme.