Bystřická minutka

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 220 g Brambory
  • 100 g Sýr Eidam cihla 30%
  • 100 g Sýr Niva (Rokfór)
  • 440 g Vepřová kýta
  • 40 g Mouka pšeničná hladká
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • 1 dl Mléko plnotučné
  • 0.17 dl Olej Heliol jedlý
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 562 kcal
  • Sacharidy 22 g
  • Tuky 27 g
  • Sodík 532 mg
  • Bílkoviny 39 g
  • Uhlovodany 14 g
  • Cholesterol 156.3 mg
  • Draslík 690.7 mg
  • Vláknina 13004.5 mg
  • Vitamín A 13004.5 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 158.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.

  • 2

    Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme.

  • 3

    Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko.

  • 4

    V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany.

  • 5

    Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.

Komentáře k receptu