Bystřická minutka
Suroviny
- 220 g Brambory
- 100 g Sýr Eidam cihla 30%
- 100 g Sýr Niva (Rokfór)
- 440 g Vepřová kýta
- 40 g Mouka pšeničná hladká
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 5.5 kávová lžička Pepř 4 barev
- 1 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- 1 dl Mléko plnotučné
- 0.17 dl Olej Heliol jedlý
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 562 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 27 g
- Sodík 532 mg
- Bílkoviny 39 g
- Uhlovodany 14 g
- Cholesterol 156.3 mg
- Draslík 690.7 mg
- Vláknina 13004.5 mg
- Vitamín A 13004.5 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 158.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou kýtu bez kosti omyjeme a osušíme. Nakrájíme plátky přes vlákno, osolíme je a posypeme čerstvě pomletým pepřem 4 barev.
-
2
Sýr Nivu a sýr Eidam nastrouháme a v misce sýry smícháme.
-
3
Očistíme a omyjeme brambory. Jemně je nastrouháme do mísy. Přidáme k nim horké mléko, 0.5 lžičky soli, černý pepř, prolisovaný česnek, vejce, mouku, vše dobře promícháme na hustější těstíčko.
-
4
V pánvi rozpálíme olej a řízky namočíme do těstíčka tak, aby byly celé obalené. Dáváme je na rozpálený olej a smažíme pomaleji, přibližně 5 minut z každé strany.
-
5
Horké řízky vyjmeme, dáme na talíře, posypeme nastrouhaným sýrem a podáváme.