Moravský vrabec

Hodnocení 2x 1x
Čas přípravy: 110 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 200 g Cibule
  • 20 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 25 g Sůl
  • 2 g Kmín celý
  • 20 g Česnek
  • 500 g Vepřová plec
  • 500 g Vepřový bok
  • 700 ml Voda pitná
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 404 kcal
  • Sacharidy 4 g
  • Tuky 37 g
  • Sodík 1023 mg
  • Bílkoviny 14 g
  • Uhlovodany 3 g
  • Cholesterol 71.5 mg
  • Draslík 279 mg
  • Vláknina 932 mg
  • Vitamín A 932 mg
  • Vitamín B6 0.3 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 2.6 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřový bůček opláchneme a zbavíme žeberních kostí. Vepřovou plec opláchneme a spolu s bůčkem nakrájíme na kousky, vložíme do pekáče, mírně osolíme, okmínujeme, posypeme cibulí nakrájenou na plátky a česnekem rozsekaným na drobno. Podlijeme trochou vody a za občasného přelévání výpekem a podlévání vodou upečeme doměkka a dozlatova. Cibule a česnek se nesmí připálit.

  • 2

    Upečené maso vyjmeme, vydusíme šťávu-výpek na tuk, zaprášíme prosátou moukou, osmahneme, rozředíme vodou a rozmícháme. Vzniklou šťávu nejméně 20 minut vaříme.

  • 3

    Ke konci varu ji přisolíme, nakonec procedíme a krátce převaříme.

Komentáře k receptu