Kuře s gyrosem a medem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 649 kcal
- Sacharidy 18 g
- Tuky 43 g
- Sodík 326 mg
- Bílkoviny 47 g
- Uhlovodany 18 g
- Cholesterol 187.5 mg
- Draslík 495.5 mg
- Vláknina 448.5 mg
- Vitamín A 448.5 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.3 mg
- Vitamín E 1.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Jako první připravíme marinádu, která se skládá z koření gyros nebo grilovacího koření na kuře, 3 lžic medu, 6 lžic kečupu, 3 lžic oleje, 3 stroužků rozdrceného česneku a 100 ml vody.
-
2
Omyté kuře rozdělíme na polovinu a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě 3 hodiny.
-
3
Potom kuře z marinády přendáme do pekáče. Během pečení maso obracíme, aby bylo všude propečené a hezky zbarvené. Pečeme přibližně 1 hodinu v troubě na 180°C.