Kuře s gyrosem a medem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 80 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1000 g Kuře
  • 100 ml Voda pitná
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Med včelí
  • 3 polévková lžíce Olej rostlinný
  • 1 polévková lžíce Koření Gyros
  • 6 polévková lžíce Kečup
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 649 kcal
  • Sacharidy 18 g
  • Tuky 43 g
  • Sodík 326 mg
  • Bílkoviny 47 g
  • Uhlovodany 18 g
  • Cholesterol 187.5 mg
  • Draslík 495.5 mg
  • Vláknina 448.5 mg
  • Vitamín A 448.5 mg
  • Vitamín B6 0.9 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 5.3 mg
  • Vitamín E 1.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Jako první připravíme marinádu, která se skládá z koření gyros nebo grilovacího koření na kuře, 3 lžic medu, 6 lžic kečupu, 3 lžic oleje, 3 stroužků rozdrceného česneku a 100 ml vody.

  • 2

    Omyté kuře rozdělíme na polovinu a vložíme do marinády. Maso necháme v marinádě 3 hodiny.

  • 3

    Potom kuře z marinády přendáme do pekáče. Během pečení maso obracíme, aby bylo všude propečené a hezky zbarvené. Pečeme přibližně 1 hodinu v troubě na 180°C.

Komentáře k receptu