Koblihy z pivního těsta
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 576 kcal
- Sacharidy 71 g
- Tuky 28 g
- Sodík 201 mg
- Bílkoviny 11 g
- Uhlovodany 68 g
- Cholesterol 197.1 mg
- Draslík 181.6 mg
- Vláknina 5009 mg
- Vitamín A 5009 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1 mg
- Vitamín E 1.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu.
-
2
Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout.
-
3
Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.