Koblihy z pivního těsta

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 78 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 40 g Máslo čerstvé
  • 30 g Cukr krupice
  • 250 g Mouka polohrubá
  • 15 g Droždí
  • 250 ml Pivo tmavé 10% 3,7% obj.
  • 58.34 ml Olej rostlinný
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 2 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 ks Cukr vanilka
  • 1 špetka Sůl
  • 3 polévková lžíce Cukr moučkový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 576 kcal
  • Sacharidy 71 g
  • Tuky 28 g
  • Sodík 201 mg
  • Bílkoviny 11 g
  • Uhlovodany 68 g
  • Cholesterol 197.1 mg
  • Draslík 181.6 mg
  • Vláknina 5009 mg
  • Vitamín A 5009 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1 mg
  • Vitamín E 1.7 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 18.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Mouku prosejeme do mísy, do středu rozdrobíme droždí, smícháme se dvěma lžícemi vlažného piva a na teple necháme droždí vzejít. Poté vmícháme cukr, žloutky rozmíchané ve zbylém pivu, rozpuštěné máslo, špetku soli, strouhanou citronovou kůru a vymícháme hladké těsto, které se nechytá mísy ani vařečky. Přikryjeme utěrkou a na teple necháme kynout zhruba 1 hodinu.

  • 2

    Z vykynutého těsta vyválíme silnější váleček, rozkrájíme jej na dvanáct dílů, zakulatíme a necháme dvacet minut dokynout.

  • 3

    Vykynuté koblihy smažíme ve vyšší vrstvě rozpáleného oleje z obou stran. Hotové koblihy sypeme moučkovým cukrem a vanilkovým cukrem.

Komentáře k receptu