Zapečené brambory s uzeným a houbami
Suroviny
- 150 g Sýr Eidam cihla 45%
- 200 g Houby čerstvé
- 200 g Klobása uzená
- 200 g Uzené maso vařené
- 50 g Sádlo vepřové škvařené
- 2 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Vejce slepičí
- 1 ks Paprika zelená
- 0.5 l Mléko polotučné
- 2 l Voda pitná
- 1 kg Brambory
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 627 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 44 g
- Sodík 590 mg
- Bílkoviny 27 g
- Uhlovodany 28 g
- Cholesterol 194.1 mg
- Draslík 965.7 mg
- Vláknina 10818.3 mg
- Vitamín A 10818.3 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.4 mg
- Vitamín E 0.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 8.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Ve vodě s 1 lžičkou soli uvaříme oloupané brambory, uvařené je scedíme a necháme vychladnout. Na pekáč dáme sádlo, zahřejeme ho, naskládáme na silnější plátky nakrájené brambory, na kolečka nakrájenou klobásu, vložíme do trouby a 15 minut zapečeme.
-
2
Houby uvaříme, scedíme a nakrájíme na plátky. Napůl zapečené brambory vytáhneme z trouby, přidáme k nim na tenké plátky nakrájené uzené maso, posypeme houbami, osolíme, opepříme, v misce rozkvedláme vejce s mlékem, zalijeme, posypeme nastrouhaným sýrem, na sýr naskládáme na kolečka nakrájenou papriku a vrátíme do trouby, kde zapékáme dalších 20 minut. Zapečené brambory nakrájíme na úhledné porce a podáváme.