Bezé dort Pavlova

Hodnocení 3x 0x
Čas přípravy: 95 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 350 g Cukr krupice
  • 300 ml Smetana 33% (šlehačka)
  • 1 kávová lžička Ocet vinný
  • 2 kávová lžička Maizena - kukuřičný škrob
  • 1 ks Kiwi
  • 6 ks Vaječný bílek slepičí
  • 1 ks Mučenka
  • 1 hrst Jahody zahradní
  • 1 špetka Sůl
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 426 kcal
  • Sacharidy 65 g
  • Tuky 17 g
  • Sodík 107 mg
  • Bílkoviny 6 g
  • Uhlovodany 63 g
  • Cholesterol 55 mg
  • Draslík 129.8 mg
  • Vláknina 1466.7 mg
  • Vitamín A 1466.7 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 19.9 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Bílky se špetkou soli vyšleháme v míse na pevný sníh. Potom po lžících zašleháváme cukr a když bude sníh lesklý, zašleháme maizenu a ocet.

  • 2

    Sníh naneseme na plech vyložený pečicím papírem do tvaru kruhu o průměru 20cm. Vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme 5 minut. Snížíme příkon tepla a pečeme ještě asi 75 minut dokřupava. Necháme v troubě úplně vychladnout.

  • 3

    Smetanu ušleháme dohusta a naneseme na bezé. Dort ozdobíme omytým a oloupaným ovocem.

Komentáře k receptu