Krůtí rolky s pršutem a cibulkou
Suroviny
- 2 g Sůl
- 400 g Krůtí stehna
- 100 g Prosciutto sušené
- 150 ml Džus pomerančový
- 4 ks Bobkový list
- 4 ks Cibulka jarní
- 4 špetka Pepř černý mletý
- 1 stroužek Česnek
- 3 polévková lžíce Omáčka sójová
- 1 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 4 polévková lžíce Olej rostlinný
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 292 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 19 g
- Sodík 275 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 71 mg
- Draslík 414.9 mg
- Vláknina 7009.5 mg
- Vitamín A 7009.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 15.6 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Krůtí stehna vykostíme, opláchneme a nakrájíme na plátky. Maso naklepeme, přidáme sůl a pepř. Rozložíme si plátky masa, na každý z nich položíme bobkový list, plátek pršutu a zelenou cibulku. Stočíme do roládky a spojíme buď párátkem nebo menší jehlou na špízy.
-
2
Potom si připravíme marinádu, která se skládá ze sójové omáčky, rozmačkaného česneku, sladké papriky a džusu. Rolky v této marinádě necháme uležet.
-
3
Na rozpáleném oleji v pánvi osmahneme rolky masa. Rolky otáčíme, aby se upekly stejně ze všech stran.
-
4
Takto opečené rolky vložíme do pekáčku nebo zapékací misky a polijeme zbytkem marinády a výpekem z masa. Pekáček přikryjeme alobalem a ve středně vyhřáté troubě pečeme, dokud maso není měkké. Ke konci pečení alobal odstraníme, aby maso dostalo zlatavou barvu.