Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem
Suroviny
- 1 kostka Cukr kostkový
- 600 g Chřest bílý
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 1 hrst Šalvěj čerstvá
- 1 špetka Pepř bílý
- 8 plátek Jehněčí maso
- 1 l Voda pitná
- 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.47 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 168 kcal
- Sacharidy 10 g
- Tuky 14 g
- Sodík 110 mg
- Bílkoviny 4 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 19.6 mg
- Draslík 332.6 mg
- Vláknina 8048.4 mg
- Vitamín A 8048.4 mg
- Vitamín B6 0.2 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 10.9 mg
- Vitamín E 1.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 39.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.
-
2
Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.
-
3
Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.