Jehněčí plátky se šalvějí a chřestem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 55 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 600 g Chřest bílý
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 1 hrst Šalvěj čerstvá
  • 1 špetka Pepř bílý
  • 8 plátek Jehněčí maso
  • 1 l Voda pitná
  • 3 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 0.47 polévková lžíce Olej olivový
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 1 polévková lžíce Šťáva citrónová
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 168 kcal
  • Sacharidy 10 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 110 mg
  • Bílkoviny 4 g
  • Uhlovodany 10 g
  • Cholesterol 19.6 mg
  • Draslík 332.6 mg
  • Vláknina 8048.4 mg
  • Vitamín A 8048.4 mg
  • Vitamín B6 0.2 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 10.9 mg
  • Vitamín E 1.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 39.3 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a uvaříme ho v osolené vodě s kostkou cukru a lžičkou citrónové šťávy, po uvaření chřest vybereme děrovanou naběračkou a prudce zchladíme.

  • 2

    Troubu předehřejeme na 150 °C. Jehněčí maso opláchneme pod studenou vodou, opepříme, osolíme a na oleji opečeme (2 minuty po každé straně). Opečené maso přikryjeme a vložíme do předehřáté trouby na 20 minut.

  • 3

    Než se maso propeče, rozpustíme na pánvi máslo a na něm podusíme šalvěj. Podáváme tak, že na předehřáté talíře na plátky pečeného masa rozdělíme šalvěj, podušenou na másle, na maso rozdělíme vařený chřest, ozdobíme posekanou petrželkou a celý pokrm pokapeme rozpuštěným máslem. Podáváme horké.

Komentáře k receptu