Rychlý mrkvový dort

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 75 g Cukr třtinový
  • 75 g Máslo čerstvé
  • 75 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 150 g Žervé
  • 50 g Rozinky tmavé
  • 1 kávová lžička Nové koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 kávová lžička Citronová kůra
  • 1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 2 ks Vejce slepičí
  • 1 polévková lžíce Cukr moučkový
  • 3 polévková lžíce Pomerančová šťáva
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 244 kcal
  • Sacharidy 26 g
  • Tuky 99 g
  • Sodík 23 mg
  • Bílkoviny 5 g
  • Uhlovodany 12 g
  • Cholesterol 72.6 mg
  • Draslík 69 mg
  • Vláknina 3096.1 mg
  • Vitamín A 3096.1 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.8 mg
  • Vitamín E 0.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    V míse smícháme mouku s práškem do pečiva a kořením. Přidáme očištěnou, nahrubo nastrouhanou mrkev, třtinový cukr, omyté rozinky a vše promícháme. Vmícháme rozšlehaná vejce, 1 lžíci pomerančové šťávy a změklé máslo. Znovu dobře promícháme.

  • 2

    Kulatou formu o průměru 20 cm vyložíme pečicím papírem a postavíme na plech. Vlijeme do ní těsto a povrch uhladíme. I s plechem vložíme do středně vyhřáté trouby a pečeme asi 20 minut. Po upečení necháme dort 10 minut chladnout ve formě. Potom opatrně vyjmeme z formy a po vychladnutí rozkrojíme.

  • 3

    Žervé utřeme se zbylou pomerančovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Směsí dort naplníme a potřeme i na povrchu. Ozdobíme citronovou kůrou.

Komentáře k receptu