Labužnický králík na smetaně

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 120 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 125 g Máslo čerstvé
  • 250 ml Smetana 12% (konzumní)
  • 1 kávová lžička Paprika mletá sladká
  • 2 kávová lžička Koření grilovací
  • 1 špetka Sůl
  • 1 špetka Petržel - nať
  • 1 kg Králičí maso
  • 5 polévková lžíce Hořčice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 550 kcal
  • Sacharidy 5 g
  • Tuky 39 g
  • Sodík 138 mg
  • Bílkoviny 43 g
  • Uhlovodany 0 g
  • Cholesterol 164 mg
  • Draslík 665.4 mg
  • Vláknina 836.3 mg
  • Vitamín A 836.3 mg
  • Vitamín B6 1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0.3 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 80.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozehřejeme v hrnci máslo, přidáme koření a papriku. Necháme provonět a přidáme hořčici.

  • 2

    Naporcovaného králíka dáme do pekáče a potřeme teplou marinádou. Zakryjeme fólií a necháme den v lednici rozležet.

  • 3

    Poté dáme péct do trouby na 200 stupňů. Přikryjeme alobalem a během pečení potíráme výpekem.

  • 4

    Po 45 min. sundáme alobal a zalijeme osolenou smetanou.

  • 5

    Dalších 45 minut pečeme a občas maso potíráme.

Komentáře k receptu