Maková roláda
Suroviny
- 20 g Máslo čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
- 60 g Mouka pšeničná hrubá
- 150 g Mák mletý
- 120 g Cukr moučkový
- 100 g Cukr moučkový
- 100 g Marmeláda rybízová
- 300 ml Mléko plnotučné
- 5 ks Vejce slepičí
- 2 polévková lžíce Voda pitná
- 2 polévková lžíce Strouhanka
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 506 kcal
- Sacharidy 69 g
- Tuky 20 g
- Sodík 96 mg
- Bílkoviny 15 g
- Uhlovodany 52 g
- Cholesterol 213.5 mg
- Draslík 248.4 mg
- Vláknina 11258.8 mg
- Vitamín A 11258.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 317.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny.
-
2
Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.
-
3
Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme.
-
4
Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády.