Maková roláda

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 40 minut
Počet porcí: 6

Suroviny

  • 20 g Máslo čerstvé
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 60 g Mouka pšeničná hrubá
  • 150 g Mák mletý
  • 120 g Cukr moučkový
  • 100 g Cukr moučkový
  • 100 g Marmeláda rybízová
  • 300 ml Mléko plnotučné
  • 5 ks Vejce slepičí
  • 2 polévková lžíce Voda pitná
  • 2 polévková lžíce Strouhanka
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 506 kcal
  • Sacharidy 69 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 96 mg
  • Bílkoviny 15 g
  • Uhlovodany 52 g
  • Cholesterol 213.5 mg
  • Draslík 248.4 mg
  • Vláknina 11258.8 mg
  • Vitamín A 11258.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.9 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 317.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Příprava náplně: V mléce rozmícháme cukr, marmeládu a vše povaříme. Do vroucí směsi přidáme mletý mák, znovu chvíli povaříme a odstavíme z plotny.

  • 2

    Žloutky s cukrem a horkou vodou mícháme do zhoustnutí. Přisypeme hladkou a hrubou mouku, zamícháme a nakonec k těstu přidáme pevný sníh ušlehaný z bílků. Vše zlehka promícháme.

  • 3

    Plech vymažeme máslem, vysypeme strouhankou a rozetřeme na něj těsto. Vložíme do středně vyhřáté trouby a rychle upečeme.

  • 4

    Upečený korpus ještě na plechu potřeme připravenou nádivkou a ihned srolujeme do rolády.

Komentáře k receptu