Zapékané řízky s chřestem a sýrem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 3

Suroviny

  • 1 kostka Cukr kostkový
  • 120 g Sýr Eidam cihla 40%
  • 6 ks Kuřecí prsa
  • 4 ks Vejce slepičí
  • 18 ks Chřest zelený
  • 2 špetka Sůl
  • 1 l Voda pitná
  • 1.14 polévková lžíce Máslo čerstvé
  • 3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
  • 0.27 polévková lžíce Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 777 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 34 g
  • Sodík 741 mg
  • Bílkoviny 106 g
  • Uhlovodany 4 g
  • Cholesterol 620.2 mg
  • Draslík 1583.7 mg
  • Vláknina 126 mg
  • Vitamín A 126 mg
  • Vitamín B6 3.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 4.8 mg
  • Vitamín E 1.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 11.5 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Chřest očistíme a uvaříme v osolené vodě s kostkou cukru a necháme okapat na sítku. Sýr nastrouháme a jeho jednu polovinu rozmícháme v rozšlehaných vejcích. Kuřecí řízky jemně rozklepneme, obalíme v mouce a potom ve vejcích se sýrem. Obalené kuřecí plátky usmažíme na pánvi.

  • 2

    Na pekáč, vymazaný lžící másla, urovnáme usmažené kuřecí řízky, narovnáme na ně okapaný, uvařený chřest, zasypeme druhou polovinou sýra, pokapeme rozpuštěným máslem a krátce zapečeme – jen tak, aby se sýr roztavil. Podáváme horké.

Komentáře k receptu