Olihně křupavé
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 178 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 4 g
- Sodík 246 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 4 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 284.7 mg
- Vláknina 132.7 mg
- Vitamín A 132.7 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 5.4 mg
- Vitamín E 1.9 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Z olihní odstraníme chapadla, těla po délce rozřízneme a položíme je, aby se narovnala. Do každého kusu vyřízneme mřížkový vzor a každý rozdělíme na čtyři části.
-
2
V misce smícháme solamyl, chilli, sůl, pepř a směs dáme do igelitového sáčku, přidáme kousky olihní a protřeseme sáčkem, aby se olihně obalily.
-
3
Rozehřejeme podzemnicový olej v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme 2 minuty. Poté je vyndáme a necháme okapat.
-
4
Olihně rozdělíme na talíře a ihned podáváme.