Olihně s ústřicovou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 182 kcal
- Sacharidy 6 g
- Tuky 9 g
- Sodík 250 mg
- Bílkoviny 18 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 262.1 mg
- Draslík 331.4 mg
- Vláknina 1059.8 mg
- Vitamín A 1059.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 7.6 mg
- Vitamín E 2.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Rozřízneme podélně olihně středem těla. Maso položíme řezem nahoru, narovnáme a vyřízneme do něj mřížkový vzor.
-
2
V misce smícháme ústřicovou omáčku, cukr, sójovou omáčku, rozetřený česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku dáme stranou na později.
-
3
Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme, dokud se plátky olihní nestočí. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme olej, necháme pouze 2 lžíce a přidáme zelené fazolky, zázvor a minutu smažíme. Do woku vrátíme olihně, zalijeme je omáčkou a horkým rybím vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
4
Poté okamžitě podáváme.