Olihně s ústřicovou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Fazolové lusky zelené
  • 450 g Olihně
  • 0.5 kávová lžička Zázvor mletý
  • 1 špetka Cukr moučkový
  • 1 stroužek Česnek
  • 0.3 dl Olej rostlinný
  • 5 polévková lžíce Vývar rybí
  • 1 polévková lžíce Omáčka ústřicová
  • 1 polévková lžíce Omáčka sojová světlá
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 182 kcal
  • Sacharidy 6 g
  • Tuky 9 g
  • Sodík 250 mg
  • Bílkoviny 18 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 262.1 mg
  • Draslík 331.4 mg
  • Vláknina 1059.8 mg
  • Vitamín A 1059.8 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 7.6 mg
  • Vitamín E 2.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Rozřízneme podélně olihně středem těla. Maso položíme řezem nahoru, narovnáme a vyřízneme do něj mřížkový vzor.

  • 2

    V misce smícháme ústřicovou omáčku, cukr, sójovou omáčku, rozetřený česnek a mícháme, dokud se cukr nerozpustí. Omáčku dáme stranou na později.

  • 3

    Olej rozehřejeme v předehřátém woku, přidáme olihně a smažíme, dokud se plátky olihní nestočí. Poté je vyndáme a necháme okapat. Z woku vylijeme olej, necháme pouze 2 lžíce a přidáme zelené fazolky, zázvor a minutu smažíme. Do woku vrátíme olihně, zalijeme je omáčkou a horkým rybím vývarem. Vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 4

    Poté okamžitě podáváme.

Komentáře k receptu