Kynuté ranečky

Hodnocení 1x 0x
Čas přípravy: 45 minut
Počet porcí: 8

Suroviny

  • 150 g Máslo čerstvé
  • 450 g Mouka polohrubá
  • 20 g Droždí
  • 200 g Náplň tvarohová
  • 250 ml Mléko polotučné
  • 3 ks Vaječný žloutek slepičí
  • 1 špetka Sůl
  • 2 polévková lžíce Cukr krupice
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 401 kcal
  • Sacharidy 47 g
  • Tuky 20 g
  • Sodík 125 mg
  • Bílkoviny 10 g
  • Uhlovodany 46 g
  • Cholesterol 164.5 mg
  • Draslík 137 mg
  • Vláknina 4312.5 mg
  • Vitamín A 4312.5 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 0 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 21.6 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cukr, 2 lžíce mouky a trochu vlažného mléka smícháme a necháme vykynout kvásek.

  • 2

    Utřeme změklé máslo se dvěma žloutky a solí. Přidáme kvásek do mouky, přilijeme mléko a žloutkové máslo. Uhněteme těsto a dáme vykynout.

  • 3

    Těsto rozválíme, rozdělíme na čtverečky, naplníme náplní, svineme do tvaru ranečku, potřeme žloutkem a upečeme.

Komentáře k receptu