Husa na zelenině
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 1616 kcal
- Sacharidy 5 g
- Tuky 145 g
- Sodík 3548 mg
- Bílkoviny 68 g
- Uhlovodany 1 g
- Cholesterol 400 mg
- Draslík 1364.2 mg
- Vláknina 1723.5 mg
- Vitamín A 1723.5 mg
- Vitamín B6 1.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 29.1 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 16.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Husu očistíme, rozdělíme na poloviny a vložíme do hrnce s vodou. Osolíme, přidáme kořenovou zeleninu, sůl a pozvolna vaříme, dokud maso není měkké.
-
2
Husu vyjmeme a vývar prudce povaříme, aby zůstal asi 1 litr. Z másla a mouky usmažíme světlou jíšku, zředíme trochou vývaru, vlijeme do hrnce a krátce povaříme. Okořeníme, dosolíme, husu naporcujeme a vrátíme do omáčky.
-
3
Nakonec do omáčky vmícháme žloutky a můžeme podávat.