Mušle se zelenou omáčkou

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 20 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 60 g Cibule
  • 60 g Mouka pšeničná hladká T 650
  • 5 g Sůl
  • 3 g Pepř černý mletý
  • 15 g Petržel - nať
  • 40 g Petržel - nať
  • 1600 g Mušle srdcovky
  • 350 ml Vývar rybí
  • 5 stroužek Česnek
  • 3 polévková lžíce Sherry brandy
  • 4 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 479 kcal
  • Sacharidy 37 g
  • Tuky 10 g
  • Sodík 769 mg
  • Bílkoviny 59 g
  • Uhlovodany 26 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 243.9 mg
  • Vláknina 3270 mg
  • Vitamín A 3270 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 28.6 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 66.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.

  • 2

    Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.

  • 3

    Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.

  • 4

    Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.

  • 5

    Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.

  • 6

    Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.

Komentáře k receptu