Mušle se zelenou omáčkou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 479 kcal
- Sacharidy 37 g
- Tuky 10 g
- Sodík 769 mg
- Bílkoviny 59 g
- Uhlovodany 26 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 243.9 mg
- Vláknina 3270 mg
- Vitamín A 3270 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.6 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 66.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: rozmixujeme vývar, olej, sherry, česnek, cibuli, mouku a petrželovou nať.
-
2
Nalijeme do hrnce a 8 minut zvolna vaříme, až omáčka zhoustne.
-
3
Vložíme mušle, přikryjeme a znovu přivedeme k varu.
-
4
Vaříme 12 minut, až se mušle otevřou, hrncem občas zatřeseme. Mušle, které se neotevřely, odstraníme.
-
5
Uvařené mušle scedíme a dáme do vyhřáté polévkové mísy. Omáčku dobře zamícháme, pokud je příliš hustá, dolijeme vodou, příliš řídkou ještě povaříme, aby zhoustla.
-
6
Podle potřeby omáčku osolíme a opepříme a nalijeme ji na mušle. Ozdobíme nasekanou petrželovou natí a servírujeme.