Pohanka s brynzou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 708 kcal
- Sacharidy 55 g
- Tuky 44 g
- Sodík 1709 mg
- Bílkoviny 21 g
- Uhlovodany 3 g
- Cholesterol 35 mg
- Draslík 109.2 mg
- Vláknina 837.5 mg
- Vitamín A 837.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 2.7 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 0.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pohanku dobře propláchneme pod tekoucí vodou, vložíme do hrnce s osolenou vroucí vodou a pozvolna vaříme asi 20 minut. Scedíme a necháme okapat.
-
2
Cibuli nakrájíme nadrobno, česnek prolisujeme, slaninu nakrájíme na drobné kostičky.
-
3
V pánvi rozehřejeme sádlo, přidáme kostičky slaniny, cibuli a smažíme, až bude cibule zlatavá. Nyní přisypeme česnek, krátce orestujeme a odstavíme.
-
4
Pohanku rozdělíme na talíře, posypeme rozdrobenou brynzou a přelijeme sádlem s cibulí a česnekem.