Makarony se zeleným chřestem
Suroviny
- 450 g Chřest zelený
- 120 g Makarony milánské
- 1 ks Citrony
- 2 ks Cuketa
- 1 ks Salát ledový
- 1 špetka Sůl
- 1 špetka Pepř černý mletý
- 1 špetka Cukr krupice
- 2.5 l Voda pitná
- 6 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Majoránka
- 2 polévková lžíce Pažitka
- 2 polévková lžíce Oříšky piniové
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 289 kcal
- Sacharidy 29 g
- Tuky 18 g
- Sodík 1094 mg
- Bílkoviny 7 g
- Uhlovodany 12 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 254.6 mg
- Vláknina 9306.8 mg
- Vitamín A 9306.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Těstoviny uvaříme ve vroucí osolené vodě podle návodu na obalu. Poté je propláchneme a necháme okapat.
-
2
V dalším hrnci přivedeme k varu vodu, ponoříme do ní chřest a na kolečka nakrájenou cuketu a povaříme 5 minut.
-
3
Ve velké salátové míse smícháme těstoviny, vařenou zeleninu, najemno nasekanou pažitku a majoránku a vše opatrně promícháme.
-
4
V menší misce smícháme citronovou kůru a šťávu, olej, cukr, sůl a pepř. Takto připravenou zálivkou přelijeme těstovinovou směs a vše důkladně promícháme.
-
5
Na talíře rozdělíme listy ledového salátu a na ně rozložíme těstovinový salát. Vše posypeme nasekanými piniovými oříšky.