Pikantní slávky
Suroviny
- 350 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 5 g Sůl
- 3 g Pepř černý mletý
- 3 g Pepř černý mletý
- 10 g Chilli paprička
- 1200 g Mušle slávky
- 80 g Koriandr čerstvý
- 600 ml Vývar rybí
- 20 ml Limetková šťáva
- 1 kávová lžička Kmín mletý
- 4 stroužek Česnek
- 1 stroužek Česnek
- 4 polévková lžíce Olej olivový
- 2 polévková lžíce Paprika mletá sladká
- 1 polévková lžíce Chilli koření mleté
- 2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 327 kcal
- Sacharidy 16 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1860 mg
- Bílkoviny 33 g
- Uhlovodany 16 g
- Cholesterol 67.2 mg
- Draslík 1196.9 mg
- Vláknina 4154.7 mg
- Vitamín A 4154.7 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.9 mg
- Vitamín E 2.7 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 10.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Pesto: lístky koriandru rozmixujeme spolu s olivovým olejem, česnekem a zelenou chilli papričkou. Podle chuti osolíme, opepříme a odložíme stranou.
-
2
Rozehřejeme olej, přidáme oloupaná nakrájená rajčata, drcený česnek a 8 minut za občasného zamíchání zahříváme, až směs zhoustne. Přimícháme papriku, chilli koření a mletý kmín.
-
3
Vložíme mušle, 1 minutu je mícháme s ostrou kořeněnou směsí, potom přilijeme vývar. Hrnec zakryjeme poklicí a asi 12 minut mušle zvolna vaříme, než se otevřou; hrncem často třeseme. Odstraníme mušle, které se neotevřely.
-
4
Děrovanou naběračkou přemístíme mušle do vyhřáté mísy. Vývar přelijeme do menšího hrnce a vaříme, až se asi polovina vyvaří. Přidáme šťávu z limetky, dochutíme pepřem a solí a omáčkou přelijeme mušle.