Nadívané rýžové papriky
Suroviny
- 200 g Rýže dušená
- 140 g Kuřecí maso vařené
- 1 kávová lžička Sůl
- 0.5 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 1 ks Rajčata
- 4 ks Paprika zelená
- 3 polévková lžíce Olej olivový
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 5 polévková lžíce Sýr Čedar
- 1 polévková lžíce Tymián čerstvý
- 2 polévková lžíce Olivy zelené
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 502 kcal
- Sacharidy 36 g
- Tuky 26 g
- Sodík 758 mg
- Bílkoviny 31 g
- Uhlovodany 35 g
- Cholesterol 31.5 mg
- Draslík 488.5 mg
- Vláknina 11002.1 mg
- Vitamín A 11002.1 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 128.3 mg
- Vitamín E 1.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Papriky podélně rozpůlíme a zbavíme semínek. Cibulku osmažíme na oleji a poté přidáme nakrájené maso. Přisypeme olivy, nakrájenou petrželovou nať, pokrájená rajčata, rýži, sůl, pepř a tymián a mícháme, až směs začne bublat.
-
2
Poloviny paprik naplníme směsí a posypeme strouhaným čedarem. Narovnáme do vymaštěného pekáčku a pečeme v troubě asi 25 minut při 180°C, dokud sýr nezezlátne.