Mexický toust
Suroviny
- 30 g Máslo čerstvé
- 160 g Rajčata
- 5 g Sůl
- 40 g Šunka lázeňská
- 10 g Chilli paprička
- 100 g Cibulka jarní
- 180 g Paprika červená
- 10 g Koriandr čerstvý
- 8 krajíc Chléb toastový
- 1 ks Citrony
- 1 stroužek Česnek
- 40 plátek Sýr Čedar
- 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 455 kcal
- Sacharidy 66 g
- Tuky 14 g
- Sodík 1268 mg
- Bílkoviny 19 g
- Uhlovodany 66 g
- Cholesterol 19.5 mg
- Draslík 554.6 mg
- Vláknina 16167.5 mg
- Vitamín A 16167.5 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 91.4 mg
- Vitamín E 1.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 13.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omáčka: zamícháme nadrobno nakrájená oloupaná rajčata a červenou papriku, drcená česnek, kolečka cibulky, chilli papričku a ocet. Podle chuti osolíme a necháme stát stranou.
-
2
Na 4 krajíce chleba naklademe plátky sýru, potom plátky šunky. Na šunku dáme lžíci připravené omáčky.
-
3
Zbylý chléb namažeme máslem a položíme je namazanou stranou na šunku a salsu.
-
4
Sendviče opečeme na středně prudkém ohni vždy namazanou stranou dolů, až se sýr začne tavit a chléb se zbarví dozlatova. Potom potřeme máslem druhou stranu, sendvič otočíme a smažíme dozlatova z druhé strany.
-
5
Zdobíme řezy citronu a snítkami koriandru. Na talíř přidáme i zbylou omáčku.