Mexický toust

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 160 g Rajčata
  • 5 g Sůl
  • 40 g Šunka lázeňská
  • 10 g Chilli paprička
  • 100 g Cibulka jarní
  • 180 g Paprika červená
  • 10 g Koriandr čerstvý
  • 8 krajíc Chléb toastový
  • 1 ks Citrony
  • 1 stroužek Česnek
  • 40 plátek Sýr Čedar
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 455 kcal
  • Sacharidy 66 g
  • Tuky 14 g
  • Sodík 1268 mg
  • Bílkoviny 19 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 19.5 mg
  • Draslík 554.6 mg
  • Vláknina 16167.5 mg
  • Vitamín A 16167.5 mg
  • Vitamín B6 0.4 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 91.4 mg
  • Vitamín E 1.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 13.4 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Omáčka: zamícháme nadrobno nakrájená oloupaná rajčata a červenou papriku, drcená česnek, kolečka cibulky, chilli papričku a ocet. Podle chuti osolíme a necháme stát stranou.

  • 2

    Na 4 krajíce chleba naklademe plátky sýru, potom plátky šunky. Na šunku dáme lžíci připravené omáčky.

  • 3

    Zbylý chléb namažeme máslem a položíme je namazanou stranou na šunku a salsu.

  • 4

    Sendviče opečeme na středně prudkém ohni vždy namazanou stranou dolů, až se sýr začne tavit a chléb se zbarví dozlatova. Potom potřeme máslem druhou stranu, sendvič otočíme a smažíme dozlatova z druhé strany.

  • 5

    Zdobíme řezy citronu a snítkami koriandru. Na talíř přidáme i zbylou omáčku.

Komentáře k receptu