Paštika z koňského masa

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 165 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Brambory
  • 1300 g Koňské maso
  • 30 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 4 g Nové koření mleté
  • 3 g Muškátový oříšek
  • 50 g Petržel kořen
  • 120 g Sádlo vepřové škvařené
  • 2 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 318 kcal
  • Sacharidy 7 g
  • Tuky 21 g
  • Sodík 425 mg
  • Bílkoviny 29 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 71.2 mg
  • Draslík 660.7 mg
  • Vláknina 3098.9 mg
  • Vitamín A 3098.9 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 13 mg
  • Vitamín E 0 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 9.7 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Koňské maso omyjeme, vložíme do hrnce s vodou, přidáme bobkový list, petržel a pozvolna vaříme, až je maso měkké.

  • 2

    Mezitím uvaříme oloupané brambory a na sádle osmažíme cibuli nadrobno.

  • 3

    Vařené maso, brambory, petržel a cibuli i s tukem semeleme na masovém strojku, osolíme a okořeníme. Důkladně promícháme a napěchujeme do máslem vymazané formy.

  • 4

    Paštiku pečeme asi 1 hodinu ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu