Škubánky s jablečnými povidly

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 25 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 100 g Sádlo škvařené
  • 50 g Cukr moučkový
  • 200 g Povidla jablková
  • 100 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Vejce slepičí
  • 1 kg Brambory vařené
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 542 kcal
  • Sacharidy 81 g
  • Tuky 22 g
  • Sodík 504 mg
  • Bílkoviny 7 g
  • Uhlovodany 66 g
  • Cholesterol 68.5 mg
  • Draslík 674.7 mg
  • Vláknina 8000 mg
  • Vitamín A 8000 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 14.8 mg
  • Vitamín E 0.1 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 0.9 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vařené brambory rozmačkáme nebo nastrouháme najemno, vložíme do mísy, přisypeme mouku, přidáme vejce a vypracujeme těsto. Rozprostřeme ho na prkénko a nožem odkrajujeme přibližně stejné kousky těsta a vhazujeme je rovnou do vroucí vody. Povaříme 10 minut, scedíme, rozdělíme na talíře, posypeme cukrem, pokapeme rozpuštěným sádlem a doplníme ohřátými jablečnými povidly.

Komentáře k receptu