Krakovské špízy

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 50 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 200 g Hovězí svíčková
  • 100 g Slanina vepřová
  • 10 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 2 g Nové koření celé
  • 200 g Vepřová kýta
  • 200 g Telecí kýta
  • 2 g Jalovec
  • 5 g Paprika mletá sladká
  • 200 g Paprika zelená
  • 2 ks Cibule
  • 2 ks Bobkový list
  • 2 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 663 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 57 g
  • Sodík 1015 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 8 g
  • Cholesterol 88.4 mg
  • Draslík 631.8 mg
  • Vláknina 4276 mg
  • Vitamín A 4276 mg
  • Vitamín B6 0.8 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 36.3 mg
  • Vitamín E 4.4 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.

  • 2

    Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě.

Komentáře k receptu