Krakovské špízy
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 663 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 57 g
- Sodík 1015 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 8 g
- Cholesterol 88.4 mg
- Draslík 631.8 mg
- Vláknina 4276 mg
- Vitamín A 4276 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 36.3 mg
- Vitamín E 4.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Všechna masa nakrájíme na kostky, slaninu na plátky, dáme do nádoby osolíme, opepříme, opaprikujeme, posypeme nadrceným jalovcem. Zalijeme olejem, aby maso bylo potopené, přidáme bobkový list, nové koření, zakryjeme vrstvou nakrájené cibule a necháme aspoň 2 hodiny marinovat.
-
2
Naložené maso napichujeme na špejli nebo jehlu střídavě s plátkem cibule, slaniny a papriky. Pečeme na grilu nebo ve středně vyhřáté troubě.