Vepřová kolena na rajčatech
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 877 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 128 g
- Sodík 9729 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 276.6 mg
- Vláknina 5823.3 mg
- Vitamín A 5823.3 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 37.1 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 6.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu.
-
2
Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat.