Vepřová kolena na rajčatech

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 100 g Celer bulvový
  • 100 g Mrkev kořen
  • 1000 g Vepřové koleno
  • 100 g Sůl
  • 6 g Pepř černý mletý
  • 100 g Petržel kořen
  • 100 g Protlak rajčatový
  • 1 ks Cibule
  • 1 ks Bobkový list
  • 3 stroužek Česnek
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.23 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 877 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 128 g
  • Sodík 9729 mg
  • Bílkoviny 46 g
  • Uhlovodany 7 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 276.6 mg
  • Vláknina 5823.3 mg
  • Vitamín A 5823.3 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 37.1 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 6.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová kolena bez kůže vydatně potřeme prolisovaným česnekem se solí a pepřem. Uzavřeme do nádoby a necháme do druhého dne uležet v chladu.

  • 2

    Uleželá kolena opečeme ze všech stran na rozpáleném oleji, přendáme do kastrolu i s výpekem, přidáme zeleninu na kostičky, podlijeme vodou, vložíme bobkový list a dusíme na mírném ohni asi hodinu, až je maso měkké. Přidáme protlak, pár minut ještě povaříme a můžeme servírovat.

Komentáře k receptu