Vesnické koláče
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 461 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 12 g
- Sodík 137 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 63 g
- Cholesterol 18.8 mg
- Draslík 341.2 mg
- Vláknina 5846.5 mg
- Vitamín A 5846.5 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 0 mg
- Vitamín E 0 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 14.7 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do hrníčku s vlažným mlékem nadrobíme droždí a necháme na teplém místě vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, rozklepneme vejce, vanilkový cukr, kypřící prášek, 10 g másla, 1 lžíci cukru, vylijeme kvásek a rukama nebo v kuchyňským robotu vypracujeme vláčné těsto, které necháme na 20 minut na teplém místě vykynout. Přímo z mísy rukama, které namočíme v oleji, aby se na ně nelepilo těsto, tvarujeme kopečky a hned je skládáme na 20 g másla vymaštěný pekáč a necháme ještě na 10 minut vykynout. Potřeme je 50 g rozpuštěného másla a v teplé troubě pečeme 30 minut. Hotové a dorůžova upečené koláče pocukrujeme moučkovým cukrem.