Filetii di sogliola cannelloni
Suroviny
- 90 g Máslo čerstvé
- 115 g Rajčata
- 175 g Krevety tygří - loupané
- 115 g Žampiony čerstvé
- 60 g Mouka pšeničná hladká
- 1 kávová lžička Sůl
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 4 ks Šalotka
- 6 ks Cannelloni
- 12 plátek Platýz - filety
- 1.5 dl Víno červené
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 2 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
- 2 polévková lžíce Protlak rajčatový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 303 kcal
- Sacharidy 32 g
- Tuky 14 g
- Sodík 169 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 21 g
- Cholesterol 52 mg
- Draslík 526 mg
- Vláknina 931.7 mg
- Vitamín A 931.7 mg
- Vitamín B6 0.5 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 11.9 mg
- Vitamín E 0.1 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 18.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky platýze potřeme trochou vína, osolíme, opepříme a srolujeme je stranou s kůží ven. Upevníme párátkem. Dáme je do velké pánve v jedné vrstvě, přelijeme zbývajícím vínem a povaříme 4 minuty. Vyndáme je z pánve a uschováme tekutinu.
-
2
V další pánvi rozehřejeme máslo, přidáme pokrájené šalotky, houby, rajčata, sůl, rajčatový protlak. Osolíme a opepříme mouku a přidáme ji do pánve. Přilijeme uschovanou tekutinu a polovinu mléka. Vaříme 4 minuty za neustálého míchání, poté sundáme pánev z ohně a vmícháme smetanu.
-
3
Lehce osolenou vodu přivedeme ve velkém hrnci do varu, přidáme cannelloni a vaříme 8 minut. Scedíme je a necháme vychladnout.
-
4
Odstraníme z rybích závitků párátka.
-
5
Cannelloni dáme do zapékací mísy, do každé trubičky vložíme dva závitky, 2 krevety, přelijeme omáčkou a v předehřáté troubě zapékáme při teplotě 200 stupňů 20 minut.
-
6
Pokrm ihned podáváme.