Nakládané vepřové koleno
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 496 kcal
- Sacharidy 8 g
- Tuky 108 g
- Sodík 3939 mg
- Bílkoviny 28 g
- Uhlovodany 5 g
- Cholesterol 0 mg
- Draslík 302.5 mg
- Vláknina 5824.9 mg
- Vitamín A 5824.9 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 45.4 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 5.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřová kolena omyjeme a vložíme do keramické nádoby střídavě s vrstvou 200g nastrouhané kořenové zeleniny, soli, bobkového listu a nakrájené cibule. Zalijeme vodou s octem, zatížíme kamenem a necháme uležet, pravidelně maso otáčíme.
-
2
Naložená kolena vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit se zbytkem mrkve, celeru a petržele vcelku. Když je maso skoro měkké přidáme koriandr, nové koření a dovaříme. Hotové maso vyjmeme, případně dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.