Nakládané vepřové koleno

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 90 minut
Počet porcí: 10

Suroviny

  • 300 g Celer bulvový
  • 300 g Mrkev kořen
  • 1500 g Vepřové koleno
  • 100 g Sůl
  • 5 g Nové koření mleté
  • 300 g Petržel kořen
  • 5 g Koriandr mletý
  • 2 ks Cibule
  • 3 ks Bobkový list
  • 5 l Voda pitná
  • 1 dl Ocet kvasný lihový
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 496 kcal
  • Sacharidy 8 g
  • Tuky 108 g
  • Sodík 3939 mg
  • Bílkoviny 28 g
  • Uhlovodany 5 g
  • Cholesterol 0 mg
  • Draslík 302.5 mg
  • Vláknina 5824.9 mg
  • Vitamín A 5824.9 mg
  • Vitamín B6 0.1 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 45.4 mg
  • Vitamín E 0.3 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 5.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Vepřová kolena omyjeme a vložíme do keramické nádoby střídavě s vrstvou 200g nastrouhané kořenové zeleniny, soli, bobkového listu a nakrájené cibule. Zalijeme vodou s octem, zatížíme kamenem a necháme uležet, pravidelně maso otáčíme.

  • 2

    Naložená kolena vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit se zbytkem mrkve, celeru a petržele vcelku. Když je maso skoro měkké přidáme koriandr, nové koření a dovaříme. Hotové maso vyjmeme, případně dosolíme a podáváme s vhodnou přílohou.

Komentáře k receptu