Nakládaná krkovička s křenem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 530 kcal
- Sacharidy 33 g
- Tuky 79 g
- Sodík 3928 mg
- Bílkoviny 25 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 135 mg
- Draslík 285.7 mg
- Vláknina 5176.6 mg
- Vitamín A 5176.6 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 56.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.5 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Vepřovou krkovici dáme do keramické nádoby a zasypeme nastrouhanou kořenovou zeleninou a nakrájenou cibulí, bobkovým listem a solí. Zalijeme vodou s octem a zatížíme kamenem.
-
2
Necháme minimálně týden uležet za občasného otáčení masa.
-
3
Naložené maso vyjmeme, zbavíme přísad a dáme do hrnce pozvolna vařit na mírném ohni. když je maso měkké vyjmeme jej, nakrájíme na plátky a podáváme s nastrouhaným křenem a čerstvým chlebem.