Bramborové karbanátky s koprem
Suroviny
- 500 g Brambory vařené
- 50 g Cibule
- 100 g Mouka pšeničná hrubá
- 200 g Okurky nakládané
- 15 g Sůl
- 2 g Pepř černý mletý
- 3 g Majoránka
- 8.89 g Sádlo škvařené
- 200 g Zelí kysané
- 150 g Strouhanka
- 20 g Kopr čerstvý
- 100 g Moravské uzené maso
- 3 ks Vejce slepičí
- 2 stroužek Česnek
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 482 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 13 g
- Sodík 2684 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 51 g
- Cholesterol 206.2 mg
- Draslík 698.8 mg
- Vláknina 12709.5 mg
- Vitamín A 12709.5 mg
- Vitamín B6 0.6 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 34.8 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 4.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Cibuli nakrájíme nadrobno, moravské uzené maso na nudličky, česnek prolisujeme a kopr posekáme.
-
2
Vychladlé brambory nastrouháme najemno rozmačkáme šťouchadlem. Vložíme do mísy, přidáme jedno vejce, moravské uzené, lžíci sádla, hrubou mouku, cibuli, česnek, posekaný kopr, osolíme, opepříme a přidáme majoránku pro vůni. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme karbanátky, ty pak namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme ve strouhance.
-
3
Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.
-
4
Podáváme s kyselou okurkou a kysaným zelím.