Bramborové karbanátky s koprem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 30 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Brambory vařené
  • 50 g Cibule
  • 100 g Mouka pšeničná hrubá
  • 200 g Okurky nakládané
  • 15 g Sůl
  • 2 g Pepř černý mletý
  • 3 g Majoránka
  • 8.89 g Sádlo škvařené
  • 200 g Zelí kysané
  • 150 g Strouhanka
  • 20 g Kopr čerstvý
  • 100 g Moravské uzené maso
  • 3 ks Vejce slepičí
  • 2 stroužek Česnek
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 482 kcal
  • Sacharidy 70 g
  • Tuky 13 g
  • Sodík 2684 mg
  • Bílkoviny 20 g
  • Uhlovodany 51 g
  • Cholesterol 206.2 mg
  • Draslík 698.8 mg
  • Vláknina 12709.5 mg
  • Vitamín A 12709.5 mg
  • Vitamín B6 0.6 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 34.8 mg
  • Vitamín E 0.6 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 4.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Cibuli nakrájíme nadrobno, moravské uzené maso na nudličky, česnek prolisujeme a kopr posekáme.

  • 2

    Vychladlé brambory nastrouháme najemno rozmačkáme šťouchadlem. Vložíme do mísy, přidáme jedno vejce, moravské uzené, lžíci sádla, hrubou mouku, cibuli, česnek, posekaný kopr, osolíme, opepříme a přidáme majoránku pro vůni. Vypracujeme těsto, ze kterého tvoříme karbanátky, ty pak namočíme v rozkvedlaných vejcích a obalíme ve strouhance.

  • 3

    Smažíme na rozpáleném sádle dozlatova.

  • 4

    Podáváme s kyselou okurkou a kysaným zelím.

Komentáře k receptu