Plněné telecí řízky
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 429 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 28 g
- Sodík 576 mg
- Bílkoviny 41 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 169 mg
- Draslík 868.2 mg
- Vláknina 1071.3 mg
- Vitamín A 1071.3 mg
- Vitamín B6 0.9 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 23.8 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Omyté maso nakrájíme na silnější řízky a nařízneme do nich kapsy. Maso jemně naklepeme a osolíme.
-
2
Nadrobno nakrájenou slaninu rozpustíme, přidáme očištěné, nadrobno nakrájené žampiony a chvíli podusíme. Podle chuti osolíme a opepříme.
-
3
Připravenou nádivkou naplníme řízky a kapsy zašijeme nebo sepneme jehlami.
-
4
V pánvi na másle řízky opečeme po obou stranách a vyjmeme na nahřátou mísu.
-
5
Šťávu zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a chvíli povaříme. Přelijeme přes řízky a podáváme.