Hovězí plátky v houbové omáčce

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 75 minut
Počet porcí: 5

Suroviny

  • 30 g Máslo čerstvé
  • 9 g Sůl
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 300 g Houby čerstvé
  • 1000 g Hovězí maso zadní
  • 50 g Mouka pšeničná hladká
  • 1 ks Cibule
  • 2 dl Smetana 12% (konzumní)
  • 3 dl Voda pitná
  • 0.23 dl Olej rostlinný
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 458 kcal
  • Sacharidy 15 g
  • Tuky 23 g
  • Sodík 813 mg
  • Bílkoviny 49 g
  • Uhlovodany 6 g
  • Cholesterol 139.2 mg
  • Draslík 322.7 mg
  • Vláknina 4810 mg
  • Vitamín A 4810 mg
  • Vitamín B6 0 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 1.5 mg
  • Vitamín E 0.8 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 54.1 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polovině připravené mouky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.

  • 2

    Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájené houby, plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit asi 40 minut, podle potřeby podléváme vodou.

  • 3

    Když je maso měkké zalijeme vše smetanou s rozmíchanou moukou, dosolíme a necháme povařit do zhoustnutí.

Komentáře k receptu