Hovězí plátky v houbové omáčce
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 458 kcal
- Sacharidy 15 g
- Tuky 23 g
- Sodík 813 mg
- Bílkoviny 49 g
- Uhlovodany 6 g
- Cholesterol 139.2 mg
- Draslík 322.7 mg
- Vláknina 4810 mg
- Vitamín A 4810 mg
- Vitamín B6 0 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.5 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 54.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Hovězí maso nakrájíme na plátky, osolíme, opepříme, obalíme v polovině připravené mouky a zprudka opečeme na rozpáleném oleji.
-
2
Na másle osmažíme cibulku nadrobno, přidáme nakrájené houby, plátky masa i s výpekem, podlijeme vodou a necháme zakryté dusit asi 40 minut, podle potřeby podléváme vodou.
-
3
Když je maso měkké zalijeme vše smetanou s rozmíchanou moukou, dosolíme a necháme povařit do zhoustnutí.