Kuřecí galantinka s houbami a vínem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 227 kcal
- Sacharidy 3 g
- Tuky 12 g
- Sodík 213 mg
- Bílkoviny 23 g
- Uhlovodany 2 g
- Cholesterol 116.9 mg
- Draslík 435.1 mg
- Vláknina 584.6 mg
- Vitamín A 584.6 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 1.3 mg
- Vitamín E 0.3 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Kuřecí maso nakrájíme na malé kousky a na rozpáleném másle ze všech stran orestujeme.
-
2
Poté přidáme nakrájené houby ,zalijeme vínem a vývarem, dochutíme solí a kořením a asi 15min podusíme.
-
3
Přidáme vejce a rozmixujeme. Zahustíme strouhankou, směsí naplníme máslem vymazané formičky a poté v páře asi 20min povaříme.
-
4
Po vychladnutí galantinu vyklopíme a podáváme s pečivem, dozdobenou čerstvými bylinkami.