Bramborový guláš s chlebem
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 565 kcal
- Sacharidy 70 g
- Tuky 28 g
- Sodík 314 mg
- Bílkoviny 13 g
- Uhlovodany 61 g
- Cholesterol 24.3 mg
- Draslík 1364.1 mg
- Vláknina 24940 mg
- Vitamín A 24940 mg
- Vitamín B6 1.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 38.8 mg
- Vitamín E 2.4 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 12.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, cibuli pokrájíme nadrobno, česnek prolisujeme.
-
2
V hrnci rozehřejeme sádlo, přisypeme cibuli, orestujeme dozlatova, zasypeme mletou paprikou, krátce osmahneme a zalijeme vodou. Přidáme brambory, osolíme, opepříme, ochutíme česnekem a vaříme asi 15 minut. Mouku rozmícháme v trošce vody a přilijeme do guláše. Povaříme, promícháme. Dochutíme polévkovým kořením a majoránkou. Nakonec natrháme na menší kousky starší tmavý chléb a přimícháme do guláše. Krátce provaříme a odstavíme.
-
3
Guláš rozdělíme do talířů a ještě teplý podáváme.