Bramborové noky pečené se slaninou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 837 kcal
- Sacharidy 89 g
- Tuky 49 g
- Sodík 2390 mg
- Bílkoviny 20 g
- Uhlovodany 32 g
- Cholesterol 34 mg
- Draslík 1146 mg
- Vláknina 17060 mg
- Vitamín A 17060 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 28.9 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 9.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Očištěné brambory omyjeme, nakrájíme nahrubo, vložíme do hrnce, zalijeme vodou, osolíme a vaříme doměkka. Pár minut před koncem vaření posypeme brambory ve vodě moukou a přiklopíme pokličkou. Necháme minutu spařit. Pokličku odklopíme, mouku s bramborami šťouchadlem rozmačkáme a promícháme. Vytvoříme jednolité těsto.
-
2
Pekáček vymažeme sádlem, lžící vytváříme z těsta noky, které skládáme vedle sebe do pekáčku, posypeme na nudličky nakrájenou slaninou a dáme zapéct. Pečeme ve vyhřáté troubě asi 15 minut, dukud se slanina na povrchu neusmaží. Ihned podáváme s kyselou okurkou.