Ryba s bajanem

Hodnocení 0x 0x
Čas přípravy: 60 minut
Počet porcí: 4

Suroviny

  • 500 g Mořský ďas
  • 175 g Kukuřice
  • 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
  • 1 kávová lžička Pepř černý mletý
  • 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
  • 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
  • 0.5 kávová lžička Sůl
  • 2 ks Mrkev kořen
  • 1 ks Paprika žlutá
  • 2 ks Šalotka
  • 1 ks Cibule
  • 4 ks Cibulka jarní
  • 3 stroužek Česnek
  • 1.5 dl Vývar rybí
  • 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
  • 1 polévková lžíce Ocet vinný
  • 1 polévková lžíce Citronová šťáva
  • 2 polévková lžíce Sherry brandy
  • 1 polévková lžíce Petržel - nať
  • 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
  • Nutriční hodnoty
    v jedné porci
  • Kalorie 413 kcal
  • Sacharidy 50 g
  • Tuky 184 g
  • Sodík 256 mg
  • Bílkoviny 26 g
  • Uhlovodany 43 g
  • Cholesterol 31.3 mg
  • Draslík 973 mg
  • Vláknina 7073.1 mg
  • Vitamín A 7073.1 mg
  • Vitamín B6 0.7 mg
  • Vitamín B12 0 mg
  • Vitamín C 49.7 mg
  • Vitamín E 2.2 mg
  • Vápník 0 mg
  • Železo 3.2 mg
  • Další

Postup přípravy receptu

  • 1

    Smícháme rozčtvrcenou cibuli, šalotky, česnek, petrželku, tymián, mleté chilli, sůl, pepř a červený vinný ocet - máme bajan. Ocasní ploutve z mořského ďasa vykostěné a pokrájené na kostky dáme na talíř a posypeme je kořením. Přikryjeme a necháme v lednici 30 minut.

  • 2

    Nakrájíme mrkev na úzké dlouhé plátky. Podélně rozkrojíme kukuřičky. 2 lžíce oleje necháme rozehřát v předehřátém woku, přidáme kusy ryb a smažíme 4 minuty. Poté ryby přemístíme do mísy a udržujeme teplé.

  • 3

    Přidáme zbývající olej a osmahneme mrkev a kukuřičky. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme minutu. Vrátíme ryby a šťávu do woku a smažíme 2 minuty.

  • 4

    Promícháme vývar, ocet, sherry, citronovou šťávu, sůl, pepř a Solamyl. Uvedeme směs do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.

  • 5

    Podáváme teplé.

Komentáře k receptu