Ryba s bajanem
Suroviny
- 500 g Mořský ďas
- 175 g Kukuřice
- 1 kávová lžička Solamyl - bramborový škrob
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 0.5 kávová lžička Tymián čerstvý
- 0.5 kávová lžička Chilli koření mleté
- 0.5 kávová lžička Sůl
- 2 ks Mrkev kořen
- 1 ks Paprika žlutá
- 2 ks Šalotka
- 1 ks Cibule
- 4 ks Cibulka jarní
- 3 stroužek Česnek
- 1.5 dl Vývar rybí
- 3 polévková lžíce Olej slunečnicový
- 1 polévková lžíce Ocet vinný
- 1 polévková lžíce Citronová šťáva
- 2 polévková lžíce Sherry brandy
- 1 polévková lžíce Petržel - nať
- 2 polévková lžíce Ocet vinný červený
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 413 kcal
- Sacharidy 50 g
- Tuky 184 g
- Sodík 256 mg
- Bílkoviny 26 g
- Uhlovodany 43 g
- Cholesterol 31.3 mg
- Draslík 973 mg
- Vláknina 7073.1 mg
- Vitamín A 7073.1 mg
- Vitamín B6 0.7 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 49.7 mg
- Vitamín E 2.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 3.2 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Smícháme rozčtvrcenou cibuli, šalotky, česnek, petrželku, tymián, mleté chilli, sůl, pepř a červený vinný ocet - máme bajan. Ocasní ploutve z mořského ďasa vykostěné a pokrájené na kostky dáme na talíř a posypeme je kořením. Přikryjeme a necháme v lednici 30 minut.
-
2
Nakrájíme mrkev na úzké dlouhé plátky. Podélně rozkrojíme kukuřičky. 2 lžíce oleje necháme rozehřát v předehřátém woku, přidáme kusy ryb a smažíme 4 minuty. Poté ryby přemístíme do mísy a udržujeme teplé.
-
3
Přidáme zbývající olej a osmahneme mrkev a kukuřičky. Přidáme pokrájenou papriku a smažíme minutu. Vrátíme ryby a šťávu do woku a smažíme 2 minuty.
-
4
Promícháme vývar, ocet, sherry, citronovou šťávu, sůl, pepř a Solamyl. Uvedeme směs do varu a povaříme, dokud omáčka nezhoustne.
-
5
Podáváme teplé.