Pstruh v nálevu
Suroviny
- 500 g Brambory
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 1 ks Cibule
- 2 ks Bobkový list
- 4 ks Hřebíček
- 3 ks Cibulka jarní
- 1 špetka Petržel - nať
- 1 špetka Kopr čerstvý
- 1 špetka Sůl
- 1.5 dl Ocet vinný červený
- 1 kg Pstruh
- 2 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 2 polévková lžíce Francouzská zálivka
- 4 polévková lžíce Majonéza
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 587 kcal
- Sacharidy 22 g
- Tuky 29 g
- Sodík 316 mg
- Bílkoviny 56 g
- Uhlovodany 22 g
- Cholesterol 157 mg
- Draslík 1521.4 mg
- Vláknina 8533.8 mg
- Vitamín A 8533.8 mg
- Vitamín B6 0.8 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21 mg
- Vitamín E 0.8 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 19.4 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Plátky ze pstruha upravíme tak, že odřízneme ploutvičky, odstraníme kůži a oddělíme kůži od masa.
-
2
Vymažeme zapékací mísu a dáme do ní plátky, pokládáme je vedle sebe v jedné vrstvě. Pokryjeme je nakrájenou cibulí, petrželkou, koprem, bobkovými listy.
-
3
Do woku dáme hřebíčky, sůl, ocet a pepř a uvedeme do varu. Pánev odstavíme a zalijeme plátky touto směsí. Mísu přikryjeme fólií a v předehřáté troubě pečeme 15 minut při teplotě 160 stupňů. Poté necháme vychladnout.
-
4
V osolené vodě uvaříme brambory, poté je scedíme a ještě teplé nakrájíme na kostky a dáme do mísy. Promícháme s francouzskou zálivkou a majonézou. Bramborový salát necháme vychladnout a posypeme nasekanými jarními cibulkami.
-
5
Každou porci ryby polijeme vypečenou šťávou a podáváme s bramborovým salátem.