Grilované grapefruity s vinnou pěnou
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 492 kcal
- Sacharidy 99 g
- Tuky 6 g
- Sodík 28 mg
- Bílkoviny 10 g
- Uhlovodany 99 g
- Cholesterol 246.4 mg
- Draslík 1027.1 mg
- Vláknina 24000 mg
- Vitamín A 24000 mg
- Vitamín B6 0.4 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 240.4 mg
- Vitamín E 1.5 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 1.3 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Grapefruity a pomeranče oloupeme, zbavíme i vnitřní bílé slupky a dílky vyloupeme. Ovoce rozdělíme do zapékacích misek.
-
2
V misce ušleháme vejce a žloutky do pěny. Přidáme cukr, víno a misku postavíme nad kastrol s vroucí vodou. Šleháme ještě 3-4 minuty do zhoustnutí. Odstavíme z plotny a nalijeme na ovoce v miskách.
-
3
Misky vložíme do trouby pod rozpálený gril a grilujeme asi 5 minut, aby pěna zezlátla.
-
4
Dezert podáváme teplý v zapékacích miskách.