Losos vařený s penne
Suroviny
- 450 g Těstoviny penne
- 25 g Mouka pšeničná hladká
- 60 g Řeřicha
- 5 g Pepř černý celý
- 1 kávová lžička Sůl mořská
- 1 kávová lžička Pepř černý mletý
- 2 kávová lžička Sůl
- 3 ks Citrony
- 1 špetka Kopr čerstvý
- 1 špetka Estragon
- 4 plátek Losos - filety
- 2.5 l Voda pitná
- 1.75 dl Víno bílé
- 1.5 dl Mléko polotučné
- 6 polévková lžíce Máslo čerstvé
- 0.18 polévková lžíce Olej olivový
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 702 kcal
- Sacharidy 97 g
- Tuky 27 g
- Sodík 927 mg
- Bílkoviny 17 g
- Uhlovodany 10 g
- Cholesterol 36.5 mg
- Draslík 216.6 mg
- Vláknina 14545.8 mg
- Vitamín A 14545.8 mg
- Vitamín B6 0.1 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 64.7 mg
- Vitamín E 0.2 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 34.1 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
Do velké teflonové pánve dáme plátky lososa. Přidáme máslo (3 lžíce), špetku mořské soli, víno, kuličky pepře, estragon, citron a kopr. Pánev zakryjeme pokličkou a podusíme 10 minut na mírném ohni.
-
2
Opatrně vyndáme rybí plátky, necháme je okapat a tekutinu uschováme. Odstraníme a vyhodíme kůži a páteř. Maso dáme na talíř, přikryjeme a udržujeme teplé.
-
3
Přivedeme k varu hrnec osolené vody. Dáme do něj penne a lžíci oleje a 10 minut vaříme. Poté je scedíme, zastříkneme zbývajícím olejem, přemístíme na ohřátou mísu a na ně dáme porce lososa a udržujeme teplé.
-
4
Rozpustíme v pánvi máslo, přisypeme mouku a smažíme 2 minuty, vmícháme mléko a 7 lžic tekutiny, v níž se vařily plátky lososa. Přidáme citronovou kůru a šťávu a povaříme 10 minut. Do omáčky přidáme řeřichu, promícháme, osolíme a opepříme.
-
5
Omáčkou přelijeme rybí plátky a těstoviny a ihned podáváme.