Sledě s omáčkou pesto
- Nutriční hodnoty
v jedné porci - Kalorie 503 kcal
- Sacharidy 7 g
- Tuky 33 g
- Sodík 132 mg
- Bílkoviny 46 g
- Uhlovodany 7 g
- Cholesterol 334 mg
- Draslík 783.9 mg
- Vláknina 4780 mg
- Vitamín A 4780 mg
- Vitamín B6 0.3 mg
- Vitamín B12 0 mg
- Vitamín C 21.5 mg
- Vitamín E 2.6 mg
- Vápník 0 mg
- Železo 7.9 mg
- Další
Postup přípravy receptu
-
1
V předehřátém grilu pečeme ryby 10 minut po každé straně. Ve woku rozehřejeme lžíci olivového oleje. Do woku přidáme pokrájená rajčata, ančovičky a smažíme 5 minut.
-
2
Do mixéru dáme piniová semínka, bazalku, zbývající olej, česnek a rozmixujeme na hladkou pastu. Směs pesto přidáme do pánve s rajčaty a ančovičkami a necháme prohřát.
-
3
Část pesta dáme na jednotlivé talíře, položíme na něj ryby a zbytkem pesta přelijeme.
-
4
Ihned podáváme.